Esteetöntä matkailua tarkasteleva tutkimus

Osallistu esteetöntä matkailua tarkastelevaan tutkimukseen

Jakaisitko matkakokemuksesi esteetöntä matkailua tutkivan tutkijan kanssa? Kirjoita, nauhoita tai sanele vapaamittainen kuvaus jostakin matkakokemuksestasi kevään aikana ja lähetä se Oulun yliopiston tutkijalle. Matkasi ei tarvitse suuntautua kauas kotoa, se voi olla myös matka, jonka olet toteuttanut omassa kotikaupungissasi.

Oulun yliopiston maantieteen laitoksen tutkimusryhmässä työskentelevä tutkijatohtori Kaarina Tervo-Kankare tekee tutkimusta esteettömästä matkailusta. Hän tarkastelee esteettömiä matkailupalveluita käyttävien matkailijoiden matkailukokemuksia ja käsityksiä matkailupalveluista sekä sitä, millaisia matkailuaktiviteetteja yleensä tarjotaan matkailijoille, joiden toimintakyky on syystä tai toisesta rajoittunut.

Tutkimuksen tarkoitus on saada erityismatkailijoiden mielipiteet ja ääni kuuluville esteettömän matkailun kehittämisessä ja sen tutkimuksessa. Tavoitteena on lisätä tietämystä esteettömästä matkailusta, kohottaa sen merkitystä omana tärkeänä tutkimus- ja kehittämisalanaan sekä poistaa turhia ennakkoluuloja esteettömyydestä matkailussa.

Lähetä oma matkakertomuksesi

Voit osallistua tutkimukseen lähettämällä vapaamuotoisen matkakertomuksesi Kaarinalle kevään aikana. Kuvaile jotain matkakokemuksestasi lähellä tai kaukana kotoa. Voit kertoa esimerkiksi siitä, missä olit, mitä teit siellä, kenen kanssa ja mikä teki matkakokemuksesta erityisen hyvän tai huonon. Millaisiin matkailuaktiviteetteihin osallistuit ja miltä ne tuntuivat? Mitä haluaisit tehdä eri tavalla, oliko kokemus täydellinen sellaisenaan? Tunsitko saavasi rahoillesi vastinetta?

Liitä kertomukseen tieto iästäsi sekä sukupuolestasi ja kerro hiukan siitä, millainen diagnoosi tai millaisia rajoitteita sinulla on. Nämä tiedot ovat vain tutkijan käyttöön tarkoitettuja ja luottamuksellisia, eikä niitä julkisteta missään. Yksittäisiä kertojia ei myöskään voi tunnistaa tuloksista, vaan kaikki tieto käsitellään anonyymisti.

Kertomuksensa lähettäneiden kesken arvotaan kesäkuussa kolme kappaletta Suomalaisen Kirjakaupan lahjakortteja.

Yhteystiedot

Lähetä kertomuksesi Kaarinalle sähköpostitse tai postitse viimeistään 31.5.2016

Kaarina Tervo-Kankare
kaarina.tervo@oulu.fi
Maantieteen laitos
PL3000
90014 Oulun yliopisto

Lisätietoja tutkimuksesta saa Kaarinalta sähköpostitse tai puhelimitse, p. 050 3507159.